İçeriğe geç

Eski Türkçede Bel Ne Demek

Eski dilde bel ne demek?

Eski Türkçe bél “1. gövdenin orta kısmı, 2. “iki dağ arasındaki alçak yer” sözcüğünden gelişmiştir.

Bel kaç anlamı var?

Bel, şunlara atıfta bulunabilir: Bel, insan vücudunun göğüs ve karın ile sırt ve kalçalar arasındaki daha dar bölümüdür. Bel, Babil dininde çeşitli tanrılara verilen unvandır. Kürek, toprağı kazmak için kullanılan bir kürektir.

Bel nedir tarım?

Toprağı havalandırmak için kullanılan sivri uçlu tarım aletine loin denir. Kelimenin fiil hali “to record” olarak kullanılır.

Bel Latince ne demek?

Lomber bölgede beş omur vardır ve tıbbi terminoloji amaçları için L1’den L5’e kadar numaralandırılırlar. Örneğin, L4 – L5 kısaltması 4. ve 5. lomber omurları ifade eder.

Eski dilde leb ne demek?

Leb-değmez, harf oyunlarına dayanan bir edebî sanat olup, içerisinde hurûf-ı şeeviyye, yani dudak ve dış dudak ünsüzleri (b, p, m, v, f) bulunmayan kelimelerle yazılan şiirlere verilen addır.

Belin diğer anlamı nedir?

Türk Dil Kurumu’na göre Belin isminin anlamı şöyledir: 1. Korku, dehşet.

Bela ne demek TDK?

Türkçe sözlükte “belâ” kelimesinin Arapça kökenli olduğu tespit edildikten sonra anlamları şöyle sıralanmıştır: 1- İçinden çıkılması güç, sıkıntı verici durum. 2- Büyük zarar ve acıya sebep olan olay veya kişi.

Bal kelimesinin eş anlamı var mı?

Arıların petekleri çiçek nektarıyla doldurarak ürettikleri yiyeceğe bal denir. Bal ve asel kelimeleri eş anlamlıdır. “Bal” kelimesi sevgi ifadesi olarak kullanılır.

Tarlada kullanılan bel nedir?

Hacking küreği, toprakta hızlı bir şekilde çalışmanıza yardımcı olan bir üründür. Kalça küreklerinin birçok modeli vardır. Kalça küreğinin fiyatı, küreğin modeline ve kalitesine ve kürek için kullanılan malzemenin kalitesine bağlı olarak değişir. Şimdi, kalça küreklerinin fiyatları çeşitli faktörlere bağlı olarak düşebilir.

Bel bölgesi nedir?

Bel, üst üste dizilmiş toplam 5 omurdan oluşur. Her omur önde bir gövdeden ve arkada bir kemik çemberinden oluşur ve üst üste geldiklerinde arka kısımlar omur kanalını oluşturur.

Bel nedir alet?

Bel, kalça ve sırt bölgesindeki kasların çalıştırılmasına yardımcı olur. Bel çevresindeki kiloları vermenin etkili bir yoludur.

Anatomi bel ne demek?

Bel, insanlarda göğüs ile karın, sırt ile kalça arasında kalan, hayvanlarda ise kürek kemiği ile gövde arasında kalan dar kısımdır.

Bel kemiğinin ismi nedir?

Vertebra, omurgayı oluşturan 33-34 kemiğin her birine verilen isimdir. Kafatasının hemen altından başlar ve kuyruk sokumuna kadar uzanır. Omurga 7 servikal vertebra, 12 dorsal vertebra (torasik vertebra), 5 lomber vertebra (lumbar vertebra), 5 sakral vertebra ve 4 coxal vertebradan oluşur.

Bel kasının adı ne?

Omurga eksenini üç kas grubu destekler: ekstansör kaslar (beli arkaya doğru büken kaslar) (bel ve kalça kasları) fleksör kaslar (beli öne doğru büken kaslar) (karın kasları ve iliopsoas kası).

Aba eski dilde ne demek?

aba – Nişanyan Sözlüğü. Arapça abāˀ أباء veya ḳabāˀ قباء “keçe giysi” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Eski dilde soba ne demek?

Soba kelimesinin etimolojik kökeni, eskiden kullanılan aletlere dayanmaktadır: Macarcada “şömine, duvara gömülü soba” anlamına gelen szoba kelimesi, Türkçede fırına dönüşmüştür.

Eski dilde ay parçası ne demek?

“Ay parçası” ifadesi dilimize Divan edebiyatından girmiştir. Bir kadının çok güzel olduğunu söylemek için kullanılır. Ay yüzlü ve ayın on dördü kadar güzel ifadeleriyle eş anlamlıdır.

Eski dilde çaşıt ne demek?

Özet: Eski Türkçedeki spēut ‘iftira, karalama’ sözcüğü ve aynı kökten türemiş çeşitli sözcükler Uygur döneminde yaygın olarak kullanılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ödemeyi Elden Alan Gaziantep Escort