Dekont makbuz mudur?
Bir kasanız varsa ve bu kasadan bir fiş verdiyseniz, fiş gerekli değildir. Fişin bir satın alma kanıtı olduğunu unutmamak önemlidir. Ödeme kredi kartı fişi kullanılarak yapıldıysa ve fiş EFT veya havale işleminin sonunda bankadan alındıysa, ayrı bir fiş vermenize gerek yoktur.
Dekont tahsilat makbuzu yerine geçer mi?
Tahsilat ödemesinin posta havalesi/EFT yöntemi ile yapılması halinde, kredi kartı veya banka kartı ile yapılması halinde, tahsilat karşılığında kasiyer tarafından düzenlenen satış fişi verilmesi halinde, buna ilişkin makbuz, banka dekontu ve nakit tahsilat makbuzu tahsilat makbuzu yerine geçer ve tahsilat makbuzu tekrar kullanılır…
Banka dekontu bağış makbuzu yerine geçer mi?
Makalede, “Bağışın belgelendirilmesi ve vergi matrahının düşürülmesi için banka ekstrelerinin yeterli olduğu” belirtiliyor. Ayrıca bağış makbuzu düzenlenmesine gerek olmadığı ifade ediliyor.
Dekont belge yerine geçer mi?
Yukarıda belirtilen Tebliğ’de açıklandığı üzere bankaların verdikleri hizmet ve satış işlemleri karşılığında düzenlemek zorunda oldukları makbuzlar, fatura yerine geçen belgeler olarak kabul edilmektedir.
Banka dekontu kesin delil sayılır mı?
(Kaynak: Yargıtay 13. Hukuk Dairesi’nin 2017/710 sayılı kararı ile 2019/11468 sayılı kararı) Ancak, açıklayıcı not niteliğindeki banka havale makbuzları delil olarak kabul edilmektedir.
Dekont kanıt mıdır?
Delil göstermesi gereken kişi, iddiasını yazılı belge ile ispat edemiyorsa ve elinde banka ekstresi, mektup veya yazışma gibi belgeler varsa, bu belgeler delil olarak kabul edilir[14].
Dekont makbuz aynı mı?
Ödemenin havale veya EFT yoluyla yapılması halinde bankadan alınan dekont, dekont yerine geçer ve tahsilat makbuzu düzenlenmesine gerek yoktur.
Dekont gider olarak gösterilir mi?
Makbuz gider bildirimi yerine geçer mi? PTT, ödeme kuruluşları ve bankalar aracılığıyla yapılan ödeme makbuzları, imzaya ek olarak zorunlu bilgileri içermesi koşuluyla gider bildirimi yerine geçer.
ATM makbuzu dekont yerine geçer mi?
Ancak ATM makbuzu tıpkı bankanın verdiği makbuz gibidir. Hem kira süresinin hem de kiranın ödendiğinin çok önemli bir kanıtıdır, bunun tersi yazılı bir belgeyle kanıtlanabilir.
Banka dekontu bordro yerine geçer mi?
Çalışan maaş bordrosunda banka makbuzu talebi: Çalışanlarının maaşlarını banka hesaplarına yatıran şirketler için bordroyu imzalama zorunluluğu yoktur. Bir anlaşmazlık durumunda, iş mahkemeleri banka hesap makbuzlarını ana delil olarak kabul eder.
Makbuz kaybolursa ne olur?
Gelirlerin kaybı; Dernek gelirlerinin bir kısmının kaybı halinde Asliye Hukuk Mahkemesinden zarar ziyaı belgesi alınması gerekir.
Borç dekontu gider yazılır mı?
213 sayılı Vergi Usul Kanunu’nda borç ve alacak senetleri olarak tanımlanan bir belge bulunmamaktadır. Ancak ticari hayatta sıklıkla kullanılan bu belgeler, vergiye tabi gelirin tespitinde önemli gider ve gelir kalemlerini de temsil etmektedir.
Dekont belge midir?
E-faturanız devlet tarafından tanınan, güvenli ve benzersiz bir belge olup, bankamız tarafından doğruluğu doğrulanabilir.
Dekont açıklaması önemli mi?
“Dipnot: Banka dekontuna bir beyan eklenmişse, bu dekontun yazılı delilin başlangıcı olarak kabul edilebileceğini ve tarafın bunu bir tanık aracılığıyla ispat edebileceğini belirtmeliyiz. Ayrıca banka dekontunda yer alan bilgiler nedeniyle ispat yükünün yer değiştirdiği kabul edilmektedir.”
Tahsilat makbuzu kesmek zorunlu mu?
Tahsilat makbuzu düzenlenmesi zorunlu mudur? 459 sayılı Vergi Usul Kanunu’na göre şirketler, tutarı 7.000,00 TL’nin altındaki tüm tahsilat ve ödeme işlemleri için tahsilat makbuzu düzenlemek zorundadır.
Dekont belge midir?
E-faturanız devlet tarafından tanınan, güvenli ve benzersiz bir belge olup, bankamız tarafından doğruluğu doğrulanabilir.
Dekont fatura mıdır?
Makbuz nedir? Fatura, alışveriş, banka hesabından para transferi gibi ödeme işlemlerinden sonra müşteriye verilen belgeye “makbuz” denir.
Dekont ne denir?
Fransızcadan dilimize geçen “makbuz” kelimesini Türkçeye hesap makbuzu olarak çevirmek mümkündür.
Kaç çeşit makbuz vardır?
Tahsilat makbuzu, tahsilat makbuzu, e-makbuz ve müstahsil makbuzu gibi çeşitleri bulunmakta olup her biri farklı amaçlar için kullanılmaktadır.