Baş müfettiş nasıl olunur?
Başmüfettiş olmak isteyenlerin; üniversite mezunu ve iktisat ve idari bilimler fakültesi mezunu olmaları gerekmektedir. Ekonomi, maliye ve kamu yönetimi gibi bölümlerden mezun olanlar, başlangıçta müfettiş yardımcısı olarak çalışabilirler ve deneyim kazandıkça başmüfettişlik sınavlarına başvurabilirler.
Başmüfettiş ne kadar maaş alır?
Ankete katılan kullanıcıların paylaştığı maaş verilerine göre baş müfettişlerin ortalama aylık maaşı 88.000 TL’dir. Baş müfettişlerin en düşük ortak maaşı 70.400 TL iken en yüksek maaş ise 100 TL’dir.
Baş müfettiş nasıl yazılır?
Bu kelime sıklıkla baş müfettiş olarak yanlış yazılır. Doğru kullanımı baş müfettiş olarak olmalıdır.
Baş müfettiş nedir?
Baş Sivil Müfettiş, Türkiye’de İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışan ve yerel yönetimlerin teftiş, soruşturma ve denetimini gerçekleştiren kıdemli bir memurdur. Baş Sivil Müfettişler, merkezi hükümetin ve yerel yönetimlerin il teşkilatlarında kanunlara uyulmasını sağlar.
Kaç çeşit müfettiş vardır?
f) Müfettiş: Yönetim ve Teftiş Başkanı, Başmüfettiş ve Müfettişleri, g) Müfettiş Yardımcısı: Bağımsız olarak teftiş ve soruşturma yapmaya yetkili kılınan yardımcı müfettişleri, g) Refakatçi Müfettiş: Yönetim ve Teftiş Başkanına yardımcı olacak müfettişleri, ifade eder.
Müfettiş maaşı ne kadar 2024?
Bir müfettiş ne kadar maaş alır? Müfettiş olarak çalışan kişinin maaşı, deneyim süresi, şirket ve yapılan iş miktarı gibi birçok kritere göre değişir. Ekim 2024 itibarıyla, bir müfettişin mevcut ortalama maaşı 65’tir.
Polis başmüfettişi ne iş yapar?
Polis tarafından yürütülen ve planlanan suç operasyonlarının koordinasyonu ve uygulanması. Polis teşkilatı ve teşkilat içerisinde meydana gelen suçları analiz ederek gerekli analizleri yapmak ve suçları önlemek ve ortadan kaldırmak için politikalar oluşturmak.
Müfettiş olmak için KPSS’den kaç puan almak gerekir?
– 2021 ve 2022 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan sıralama listesine göre ilk 1.750 aday arasından.
Mülkiye müfettişi maaşı ne kadar?
Devlet memuru olarak çalışan müfettişlerin maaşları 657 sayılı Devlet Memurları Kanunu’na tabidir. 2023 yılından itibaren müfettiş 72’nin maaşı 40.000 TL olacaktır.
Müfettiş gelince neye bakar?
Müfettiş ne demektir? Müfettiş kimdir sorusunun cevabı genel olarak kamu veya özel kuruluşlarda çalışanları kontrol eden meslek grubunun çalışanı olarak cevaplanabilir. Müfettiş, bağlı olduğu kuruluşun işleyişini denetler ve izler. Gerekli gördüğü takdirde çalışanlar veya yöneticiler hakkında soruşturma başlatabilir.
Müfettişler kime bağlıdır?
MADDE 4 – (1) Kurul; Başkan, Başkan Yardımcısı, Müfettişler ve Müfettiş Yardımcılarından oluşur. (2) Kurul, doğrudan Bakana bağlıdır. (3) Müfettişler, görevlerini Bakan adına yaparlar. (4) Müfettişlere; Bakan ve Başkan dışında hiçbir kurum veya makam emir veya talimat veremez.
Müfettişler ne demek?
Müfettiş, kamu kurum ve kuruluşları ile bazı özel kuruluşlardaki çalışanları denetleme ve sorgulama yetkisine sahip bir profesyoneldir. Bunlar, teftişleri yürütmek ve rapor hazırlamakla görevli özel eğitimli kişilerdir. Kamu kurumlarındaki teftiş komitelerine bağlı olarak çalışırlar.
Müfettiş görevden alabilir mi?
(1) Müfettişler, Devlet Memurları Kanununa tabi personelden, Devlet memurluğunda teftiş, denetim, ön inceleme ve soruşturmalar sırasında gerekli görülenlerden, hizmette kalmaları uygun görülmeyenleri geçici olarak görevden uzaklaştırabilirler.
Mülkiye Başmüfettişi kim?
İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi Adnan Gürsoy ile Mülkiye Müfettişleri Halil Karbuz ve Levent Yetgin, Valimiz Sayın Cengiz Ünsal’ı makamında ziyaret etti.
Müfettişin yetkileri nelerdir?
Bakanlık ve Bakanlık kuruluşlarının her türlü faaliyet, iş ve işlemleri hakkında inceleme ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından belirlenen konularda araştırma ve soruşturma yapmak. Bakan tarafından verilen diğer görevleri yapmak.
Müfettiş olmak için ne okumak gerekir?
Genel olarak; hukuk, kamu yönetimi ve bankacılık alanlarında dört yıllık bir üniversite derecesi gereklidir. Bazı kurumlar tıp veya mühendislik gibi fakültelerde bir derece de isteyebilir. Bazı kurumlar lisansüstü dereceyi de kabul eder.
Hangi bölüm mezunları müfettiş olabilir?
(c) En az dört yıllık temel eğitim veren üniversitelerin siyasal bilgiler, hukuk, ekonomi, işletme, iktisadi ve idari bilimler fakültelerinden birinden veya yetkili makamlarca denkliği tanınan yurt dışındaki fakülte veya yükseköğretim kurumlarından birinden mezun olmak.
Kaç yaşında müfettiş olunur?
Sınav başvurusunun son günü itibarıyla adaylık ve sözleşmeli çıraklık dönemi dâhil en az 8 yıl öğretmenlik yapmış olmak ve yarışma sınavının yapıldığı yılın Ocak ayının ilk gününün bittiği tarihte 35 yaşını doldurmamış olmak kaydıyla, Bakanlık kadrosunda halen görev yapanlar, Bakanlık…
Müfettiş olmak için KPSS’den kaç puan almak gerekir?
– 2021 ve 2022 yıllarında ÖSYM tarafından yapılan Kamu Personeli Seçme Sınavı’nda KPSSP17, KPSS18, KPSSP22, KPSSP23, KPSSP27, KPSSP28, KPSSP47 ve KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden 80 ve üzeri puan almış olmak kaydıyla, en yüksek puanı alan sıralama listesine göre ilk 1.750 aday arasından.